uFeel.me
ПИСМО ЗА ПЕПЕЛЯШКА /до поискване/
Автор: bohem,  30 август 2011 г. в 23:05 ч.
прочити: 739
Умореният спомен на дните
приюти едно плахо момче.
То те търси днес, там - през горите,
през реки и през стръмно дере.
Малък принц, разпознал Пепеляшка
във момичето с чипо носле
и за седмица-време пораснал
с разранени до кръв колене.
Теб довя те несретникът вятър
насред село и тъй не разбра,
как сред жмичката с щури приятели
Пепеляшка в теб той разпозна.
И къде си сега, Пепеляшке?
И през колко гори и реки
да те търся, хабер да ти пратя - 
аз съм принцът от детските дни -
онова мълчаливо момченце,
пеперуди с теб дето брои
и светулки в последната вечер,
по косите ти с устни лови.
Онова непохватно човече,
дето миг за ръка те държа
и принцеса в нощта те нарече -
във последната детска игра.
Разпиля те магьосникът вятър,
който тайно при мен те довя…
За това аз по него ти пращам -
до поискване – стих от тъга...

гр.Тополовград
Николай Дялков 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me