uFeel.me
От упор
Автор: yotovava,  2 август 2010 г. в 03:38 ч.
прочити: 205
                \"... Аз обичам по-кратко от гръм\"
                                      Ивайло Терзийски

Щом обичаш по-кратко от гръм
земетръсна да бъде постелята,
нито капка вода, нито сън!
Ослепя от надежди неделята!

Ако искаш от мен синове
да родя, да повторят началото,
приготви си кама и въже...
Аз съм трудна, ловецо, за хващане!

Ти си огънят, аз съм сеното!
Как да легнеш у моите скути!
Любовта отсега е дамгосана,
по-страшна от смърт или лудост.

Аз съм лунна трева, диворасляк.
Самовилите в мене се къпят.
Не осъмвай без мисъл за щастие.
И сам не замръквай на пътя!

И не пий от водата, мълчаната
от копитце, от сълзата кошутова.
Не обръщай душата си в рана
и думите в сребро и куршуми.

Аз обичам... по-кратко от вик…
Колкото можеш да викаш -
викай до пределния миг,
след който пресъхва езикът!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me