uFeel.me
Орис
Автор: yotovava,  6 декември 2009 г. в 23:05 ч.
прочити: 231
Понесъл под вежди пожара на залеза,
зелена искрица и дяволски нокът.
Ръцете му – две огромни копани!
- да загребят и дълго да месят тестото
което набухва под тънката риза
на всяка жена, прислонила главата
до мъжкото рамо, до тежкия мирис
на сол и тютюн, на отхапана ябълка.

Този мъж ме събуди в неделната утрин,
поиска ми хляб и няколко думи.
За пътя попита, по него се спусна.
И дълго събирах жарава и пукот
на огъня, грабнал краката ми боси.
Прималях и потъвах, не знаех къде съм.
Така го желаех, а беше през пости.
И дълго страстта си към него претеглях.

Не разбрах кога се бе свечерило.
Стоях и без памет, а мракът ме пиеше
Колко за него е нужна магия
не можех да зная и нямах й билките.
Но късно почука мъжът на вратата,
дланта му погали страните ми пламнали.
- Тук съм и знам, че отдавна ме чакаш.
И моля те, майка бъди на децата ми.


06.12.2009

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me