uFeel.me
Олтар на Любовта
Автор: tonia_borisova,  2 август 2011 г. в 16:42 ч.
прочити: 259


Преследват ме неясни гласове,

на спомени, желания и звуци.                                    

Припламне стих и сам се оплете -

недоизказан, неулучил...

И тръпне мисълта ми пак,

като врабче - подскачаща и гладна...

И как да се усмихвам? Как?

На хаоса сред болките попаднала,

измъчвам се от Самота и празни думи,

нетрайни образи, запуснати пътеки,

съмнения ревниво-груби...

Изгубих ли  доверие в човеците?

Или в душата си, с неверие погубих

Надеждата, че има изход в мрака?

Дано не ме обзема тиха лудост,

защото  чакам, пламнала те чакам:

разплакана се моля да се върнеш,

по мен да плъзнеш пръсти - светлина

и нашето легло да се превърне

в красив и свят олтар на Любовта!

1983г., В.Търново

Из \"Път от Светлина в Безкрая\"



 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me