uFeel.me
Обич
Автор: yotovava,  13 октомври 2010 г. в 15:50 ч.
прочити: 206

Пазарът е разчекнат като блудница,
набъбнала от незаконен плод.
Край прашните сергии щура се народ
и въздухът тежи като във лудница.

Когато падне мракът уморен
цветята тук ще поевтинеят
и просяци зад чаши ще запеят
потънали сред нощния сатен...

По-душен става старият квартал
и дебне ни коварната му мъдрост.
Загризват къшей на луната жълта
плъхове от третокласен ресторант.

Бих искала да вярвам, че е жив
копнежът, любовта ти - още чиста...
... Трептят звездите - сребърни мъниста
от наниза наречен кратко миг...

И както бързо падна вечерта
очаквам тази смрад да се разсее.
Да се помолим пред небесния олтар
поне до утре обичта ни да живее.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me