uFeel.me
ОТКРИВАТЕЛ
Автор: bohem,  23 юли 2012 г. в 08:29 ч.
прочити: 388
          
Откривах народи, наричах любови,
в могъщия пролом бях аз Магелан –
мъжествен и властващ на сън, но в окови
на тъжен и нежен, любовен мой блян…

Тъй времето спря и разби се компасът,
тъгата пропи се от нежност в нощта…
Роден откривател, съзрях те внезапно…
След хиляди мили… открих Любовта…

Докосна тъгата ми твоята нежност
и сякаш в нощта се взриви океан,
събирал талази от чувства и тленност –
могъщ и обсебващ, себичен, желан…

Но твоята участ, съзрял, Магелане,
аз знам, че ме дебне от нейде нощта…
Какво пък, след мене нали ще остане:
“Живял, обикалял… открил Любовта”…

Николай Дялков
гр.Тополовград
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me