uFeel.me
ОЧАКВАНЕ 1 и 2
Автор: Slava56,  24 август 2008 г. в 13:12 ч.
прочити: 239
Очакване (писано е през 1993г)

Нищо не ми обяснявай -
не си длъжен да го правиш!
Не мисли, че те упреквам -
аз нямам такова право.
И ти сам не се упреквай
и не се извинявай!
В света има толкова чакащи,
които умират от скука
чакайки...
Аз съм от другите,
които
от всяка минута очакване
правят надежда,
от всяка надежда -
любов.

Не съжалявам,
че толкова дълго
ме караш
да чакам...

През 1997 вече мислех по друг начин:

Назад остана времето, в което
очакването раждаше надежди
и правех от надеждите любов.
Стаявах я дълбоко във сърцето си,
запълвах всяко кътче с нея
и чаках.
Чаках само твоя зов!
Мълчиш.
Дали сърцето ти е пълно?
Дали от други устни си пленен?
Или за моите копнееш силно,
ала от свойте чувства си смутен?

Да зная, че е тъй,
сама ще дойда,
за да усетя
как изгаряш
в мен...

Но повече от десет години след това пак нямам смелост за последното...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me