uFeel.me
Не разбирам...
Автор: Slava56,  3 май 2009 г. в 22:17 ч.
прочити: 430

Ники:
Как се пее за "любов", която
тайно съблазнява и краде?


Аз пък питам - как може да се открадне любов?
Между "страст" и "любов" има ли знак за равенство?
Зовът на плътта дали на душата е зов?
Екстазът на тялото звездни пожари пали ли?

Следват други стихове и пак Ники:
Но нека да е важно, той да бъде сам!
Моля те да пазим, чуждия керван!
Болката не искам да превръщам
във чужда болка, в изгорена къща ...


А ако "той" наистина е сам -
макар и в пълен дом, сред "свои" хора?
Ако е там, защото тъй е редно,
а на плещите му тежи умората -
да прави туй, от него що се чака?
Ами ако и той очаква знака
на Тоз, що "на молбите отговаря"?
Не трябва ли да спре да се преструва
пред себе си поне, че не си струва
да губи своя дом, дете, съпруга
за миг, макар и ЗВЕЗДЕН МИГ -
но с другата...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me