uFeel.me
На кладата
Автор: Нандо,  24 ноември 2008 г. в 09:37 ч.
прочити: 575
Стотици хора крещяха - "На кладата!"
Искаха зрелищна смърт точно сега.
С неприязън плюваха "избраната",
вързана с въжета за греда...
"Горете ме"! Аз имам толкова...
че мога да изпепеля телата ви,
мога да живея и след кладата,
знам, че ще ме има във сърцата ви!
"Вещица" крещяха, камъни дъждеят.
"Ти не можеш да обичаш без вина"
Tе никога не ще посмеят
да знаят истината и за любовта!
"За вас е грях, за мене щастие
да мога да покажа на света,
че няма никъде такава власт,
която, оковавайки те, спира обичта!"
"Аз съм млада, хубава и зная,
чувствата ми са богати и кънтят,
дори във пепел тялото да стане,
ще съм жива и след огъня горящ!"
"А вие приближете се до мене,
за да може любовта да ви погали.
Който тук се смята за безгрешен,
нека пръв със факлата да пали!"
Тълпата замлъкна, отдръпна се срамно,
Жената на кладата затвори очи!
"След мен ще горят още много безславно"
Заплака горчиво...
И пламна в искри.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me