uFeel.me
НАДВИСНА ДУШНА НОЩ
Автор: melodia,  21 юли 2011 г. в 00:25 ч.
прочити: 298
 

 

Надвисна душна нощ
след огнен летен ден .
Листата уморени трепват, 
докоснати  от вятър приглушен ...
Затишие пред буря, май,
е тази късна  тишина...
Но ...прозорецът отсреща
светна и прогони мигом
прокрадналата се тъга.
Тогава, ненадейно чух  цигулка
тихо как  солира
на непозната сцена, някъде далеч ...
На фона
на море притихнало,
избягала от  от бурята -
тя пееше - на мен... И спомени
навяваше -
отдавнашни - 
за... теб...
Прозорецът отсреща вече спи.
А музиката,
бликнала
от светлината му
среднощно,
душата ми до утрото
ще приюти.


2011-07-21 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me