uFeel.me
НА ЕДНА ВЪЛНА
Автор: plameniskren,  2 септември 2010 г. в 16:31 ч.
прочити: 787

На една вълна се носим
в океана благ и тих,      
и ти любов не ме изпускай-
улових те, улових!

Лодката с платна потъна,
само нощен бриз,
огнена луна прегръща
над водата, с повей чист.

Не плачи любов-недей!
Недей с треперещ глас,
слънце утре ще изгрее,
ще намерим бряг за нас.

А лунният вечерен ореол,
чертае отразен измама,
през морният ти клетен стон-
последен път за двама.

         ***
     
На една вълна се носим
в океана благ и тих.
Нека с теб любов си спомним
вълшебният преломен миг,

в който вдъхновени пожелахме
през ония светли дни, 
дете да имаме и замечтахме,
напролет то да се роди.

Как вливат сили  крепки,
с омаята на този спомен,
водите нас завлекли
насред пасифика огромен.
 
Ще те опазя-ти го знаеш,
хайде, отвори очи!
Защо не искаш да признаеш-
говори ми, говори!

Дори не плачеш вече само
с отпуснатите си ръце
придържаш се на мойто рамо,
склонила там лице.

А вярата във мен напуска
духа отчаян и сломен.          
Сърцето в ритъма препуска,  
пей прощален реквием.

         ***

На една вълна се носим
в океана благ и тих.
Ах, защо любов не може,
да събуди моя вик,

морски нимфи чудодейни,
да доплуват те тозчас
и понесат душите тленни
към островът спасение за нас?!

Защо не може той да върне
времето сега назад,
щастливи пак да се завърнем,
на нашия лиричен бряг?!

Никога не бях аз плакъл
пред теб и ти, любов, прости,
че спускат се така от мене
несдържани, отчаяни сълзи.

И жертвена недей проклина
великият световен океан,
че той е само дълбина пенлива,
огромен, тих и неразбран.

Погубва той любови, но и дава,
затуй е тъй голям, велик,
а ориста ни в него е такава-
орис на обречена и мъченик.
       
          ***

На една вълна се носим-
две сенки в различни посоки.
Кротко телата поглъщат
натъжените води дълбоки.

Прости ми, че не те опазих,
обич моя, обич съкрушена.
На дъното аз себе си намразих,
завинаги във тази бездна.
 
Проклинам се за всичко, което
на тебе съм аз причинил,  
проклинам се последно задето,
на света съм се нявга родил.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me