uFeel.me
НА БРЕГА НА ЖИТЕЙСКОТО МОРЕ
Автор: mitivan,  5 юли 2012 г. в 19:39 ч.
прочити: 429
Самотна си птица и ти като мене,
застанала близо до стръмния бряг,
стоиш край морето и гледаш там, дето
към брега приближава самотен моряк.

Над тебе в небето са чайките бели,
летят и те канят: \"Ще дойдеш ли с нас?\"
Ти гледаш вълните как вятърът стели,
в брега ги разбива с яростен бяс.

На пристан там долу
твоята \"Самотна се лодка белее\"
и сякаш те кани на път...
Самичка не тръгвай, червен флаг се лее,
тревожно сърцето е в уморена гръд.

Самотните птици летят без посока,
виж, другите птици прелитат по две!
И вик се изтръгва с въздишка дълбока,
сърцето моряшко те тайно зове!

                      ***
Не стой край брега, да тръгнем ний двама,
на пристан там чака нов параход!
Бъди на сърцето ми муза и дама -
Бог нас ще ни води напред към възход!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me