uFeel.me
Мечтание край Дряновския манастир
Автор: tonia_borisova,  8 юли 2011 г. в 10:21 ч.
прочити: 186

Как искам да съм непристъпно-горда,

като скалите, вдигнали чела над манастира!

И като тях да съм спокойна,

с душа – неуловена птица!

Догаря Любовта ми в тъжен залез.

Залязващите чувства как да спра?

Нима се свеждат някога скалите?

Нима те залезите не изпращат?

Замира в святата обител звън последен.

Сънят се спуща тихо в здрачината…

В очите ми сълзи не ще просветнат –

достатъчно съм горда, да не плача!

1971г., Дряновси манастир

Из книгата \"Царевград Търнов Всеславният\"

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me