uFeel.me
Мъжът в моя живот
Автор: eres,  9 март 2013 г. в 13:51 ч.
прочити: 248

Беше греховно млад.

Синеок.

Беше нежен и силен.

И красив като бог.

Годините бавно дълбаха

бразди по лицето,

в душата.

Припламваха в тъмното

мълнии...

Валяха песенни дъждове!

И се възраждаше тревата

на разсъмване,

попила нови грехове.

И пак пълзяха пролетни мъгли...

И пак цъфтяха есенни кокичета!

Земята в бяло се обличаше.

А времето отлиташе, отлиташе!...

Животът много ни отне,

но много повече ни даде.

И любовта не ни предаде!

Той

вече не е греховно млад.

Не е мой Бог- за мене е Съдба.

Не знам молитвени слова

и кръстен знак все още не умея.

Молитвата ми е езическа.

Пази го, Провидение,

от Злото,

неназовано и многолико-

нечакано!...

От него самия пази го понякога.

Дори и от мене!...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me