uFeel.me
Любовта на барда
Автор: petinka,  5 октомври 2012 г. в 11:30 ч.
прочити: 381
Опушени прозорци в мрачна кръчма-
светът се е събрал в бутилки ром.
Проскърцва подът във тоналност \"мъка\",
очите сведени говорят мълчешком.
 
 
Под гредореда - лампи \"Аладин\"-
висят сред паяжинна здрава корда.
Фитили мигат с морзов код от дим
и смесват се със пурите на барда.
 
 
А той, подгънал крак, от часове
с китарата разлива нежни звуци 
и пее с дрезгав глас за брегове,
деца и дом със весели капчуци.
 
 
Той пее песни и за Любовта,
която, знае, тръпне в мрака-
сърце на Дама Пика. И до старини
с кафе на прага ще го чака.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me