uFeel.me
Любов в кавички
Автор: voda,  3 юни 2011 г. в 06:57 ч.
прочити: 506
Зад хълма се изрониха звездите,
нощта приспа последните мечи.
За трети път пропяха пак петлите,
а ти, къде ли ще осъмнеш ти?!

В очите ти ще вляза. Огледална.
През мене да погледнеш на света
Ще бъда и разнищена, и цяла –
за първи път познала любовта.

И ти за първи път ще бъдеш влюбен,
но сляп от гордост и от суета,
от миг на миг по малко ще ме губиш,
докато те погълне самота.

 

Ще гледаш как се люшкат небесата,

попили на Земята любовта.

И сам ще разбереш – със късна дата,

че си живял с измамна свобода;

 

че всъщност си робувал  на привички -

до задушаване обвързан с тях...

 

Една любов, поставена в кавички,

за теб ще бъде апогей. И грях.

 
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me