uFeel.me
Луди-млади
Автор: Kasiana,  15 февруари 2013 г. в 05:51 ч.
прочити: 219
Лудо-младо сън не знае,
стара баба все му бае
да миряса, да се кротне,
ала то е дива котка
и си върши лудории
из моминските кории...

* * *

Луда-млада не заспива
до лозницата, щастлива,
че надхùтри майка стара.
В късна дòба, край дувара
пак дочака луд гидия
младостта ù да напие
сред тревите под чинара...


* * *

Луди-млади жар ги жари
и не чакат годежари...
Той повдига тъмни вежди,
над момата се привежда,
руси плитки ù разплита
и сърцето му полита...
Тя въздъхва… Славей пее
и душата ù люлее…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me