uFeel.me
ЛЮБОВ – ФАНТАЗИЯ
Автор: mitivan,  14 юли 2012 г. в 18:01 ч.
прочити: 851
Погледнеш ли ме ти, на вид съм тъжен, блед -
крака, ръце, главата – студени като лед;
дори носа, ушите, а също и лицето,
но можеш ли да знаеш в глъбините на сърцето,
съзрява буен огън, вълнува се душата         
и искам с вярата си да й върна топлината!

Към теб, към теб отправям погледа сега,
стопли, стопли в мене вечната тъга...
останах сам, без обич и без топлина,
дари ми мъничко от твоята светлина,
а после просветлен, аз сам ще ти отвърна,
на твоята любов, с любов ще ти отвърна!

Лика ти ще обвия с лавров ореол,
високо ще въздигна на царствен престол,
с корона на царица главата ти ще увенчая,
тъй както само аз умея и си зная...
С божествените песни ще чуеш моя зов
и знай, че аз, макар не млад, самия съм любов!
                                                                                                                          
Ти знаеш ли, в света,че има такава дума тайна,
що може в чудна песен, неземна и омайна,
с крила да те извиси високо до небето
и с обич безусловна, да ти тупти сърцето,
че цялата в огън нетленен да гориш
и нощем да не можеш до утро да заспиш!...

С надеждата да чакаш да дойде сутринта,
тъй както с трепет чакаш, след зима – пролетта,
със вярата да почваш и всеки ден от днес -
да търсиш с поглед мене и чакаш блага вест,
до где събера сили, да си открия любовта -
най-святото човешко чувство що има на света!

16 януари, 2002 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me