uFeel.me
Калипсо
Автор: NimeriQ,  31 октомври 2010 г. в 00:06 ч.
прочити: 405

В измислен свят с измислени морета

те приютих. Подобно на Калипсо...

Но корабът (прегризал сам въжетата)

отплава. И започна да ми липсваш.

 

Вълните бяха с цвят на нетърпение,

гласът им се разплиска. Като пяна.

На мъртъв бряг. По мъртвото вълнение

изхвърлих всяка мисъл, че те няма.

 

А после чаках. В страшна Одисея,

викът на бели чайки. Над платната,

които ще те върнат пак на кея ми

с десницата на някой бурен вятър.

 

В измислен изгрев съмна като истина,

дълбоко бе пред теб. Да коленича.

Сънуваш Пенелопа. Не измислици,

че някога Калипсо би обичал...

  

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me