uFeel.me
Какъв е този дъжд
Автор: Ellan,  26 февруари 2013 г. в 22:51 ч.
прочити: 291


 


Сега пък,  февруарски  дъжд!


До вчера пухкав сняг се сипа,


а днес из тънката мъгла


дъждът изскочи изведнъж,


раздра прозрачната и риза


и ситно, ситно заваля..


 


Не спира. Все вали.


Ръми, от никого нечакан.


Залива, улици, скали,


а  капките студени, зли,


не по прозореца разплакан,


в душата ми барабани..


 


И пак далеч от теб.


Очаквам утрото да съмне.


Във сивото ни делнично небе


на птиците следите от сатен


гримират миглите ми свежо


с палитрата на весело дете.


 


В душата ми горят искри


и с топлината я заливат.


Да спреме там, на край света,


където няма зима.


Където само любовта


очаква ни до топлата камина.


 


Ти ела...


 


 


Тони Тодорова


Ellan


 


 


 


  

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me