uFeel.me
КОГАТО СЕ ВЪРНАТ БЕЛИТЕ ЩЪРКЕЛИ
Автор: Ивайло Яков,  29 март 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 557
Когато тревите постелят поляните,
заиграе ветреца с червените макове,
а от релсите чезнат уплашени враните,
чули сирени на розови влакове.

Когато реките преливат забързани,
събрали плача на белите шапки,
а птиците идват в плитка навързани,
откраднали юга на мънички хапки.

Когато си дойдат и белите щъркели,
кръстосали шпаги отгоре на църквите,
а вътре изгреят очите помръкнали -
дарявали пролет отдавна на мъртвите.

Когато роса заблести - изумрудена,
свежест попие листата възкръснали.

Моята Обич потърси - пеперудена
в мъхчета бели от върбите разпръснати...

09.02.07.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me