uFeel.me
ГРЯХ
Автор: dobromirpenkov,  17 януари 2011 г. в 09:40 ч.
прочити: 342

ГРЯХ

Потрепва понявга сърцето ми, грешното,
когато във пътя си погледи огнени срещам,
потрепва тревожно сърцето ми, земното,
щом грехът първороден пред мен се изпречва.

Потрепва духът, смутен от звънките токчета,
и свива се в мисъл греховна духът,
и женска плът смущава ми нощите,
греховни лъчи във нощта ми струят.

И крача в света, изпълнен с прекрасните грешници,
и прекланям се аз пред тез, дето носят греха,
и изпълват с копнеж сърцата ни, земните,
пред тез, донесли на живота ни земен цвета.

Със грешници днес е изпълнен светът,
всеки ден с греховни изпълнен и ласки,
край греха всеки ден тревожно всички кръжат
и затуй е светът, може би, тъй прекрасен.

19 февруари 2010 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me