uFeel.me
Два айсберга
Автор: heartfelt,  4 май 2011 г. в 11:07 ч.
прочити: 545
 

Два айсберга търсеха път през мъглата.

Два колоса горди, част от Вечния лед.

И някак случайно, в каприз на съдбата

се сблъскаха в тъмното бурно море.

 

И някак спонтанно... се впиха в прегръдка.

Гореща прегръдка на малки деца,

изгубени в мрака, самотни и тъжни

И търсещи близост, любов, топлина...

 

И странно... роди се в студа топлината!

И сякаш небето оловно над тях

разтвори се в миг. И от там  светлината

създаде от сивото цветен колаж,

 

превърна полярния студ във усмивка

кристалите ледени - в топли сълзи...

Но само за миг... После трясък!...  Разминаха

свойте пътища в тъмните бурни води...

 

Покрити със рани от кратката среща

пак заплуваха - всеки по своя си път...

Пак сами, но изплашени.  Научиха нещо:

Любовта, топлината....  ледовете топят!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me