uFeel.me
Другата
Автор: Kasiana,  9 ноември 2012 г. в 15:43 ч.
прочити: 252
„Лют е гневът, неукротима яростта;
но кой ще устои на ревността?”
(Притчи Соломонови / 27:4)

Не са за мен неказаните думи.
И моите зеници кладенци не са,
в които да потъваш до безумие,
че вика те навън на другата гласа…

Не мога да те спра. Аз нямам сили
при извора да върна речните води.
И няма със магии и босилек
среднощ да ръся едрите звезди…

Че аз не съм жена на гурбетчия –
да крея зад пердето с поглед плах.
Все още имам лебедова шия,
косата ми шепти със слънчев смях.

Кръвта ми, като буйните потоци –
задъхана и млада вика в мен:
„Целувай другата до водостоците…
Обичах те! Бъди благословен!

1980 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me