uFeel.me
Дали ми стига...
Автор: heartfelt,  27 май 2012 г. в 11:32 ч.
прочити: 552

„Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милиони и милиони звезди, това ти стига, за да си щастлив, когато гледаш звездите. Мислиш си: Моето цвете е там някъде...”

Антоан дьо Сент-Екзюпери

 

Сега навярно спиш... А аз не спя,

седя на този пуст подветрен бряг

с едно море - и тази нощ сънят

отказва да се спре при мен... И пак

броя звезди - далечни светове...

 

Повтарям си, че там, в далечината,

непипнато от ничии ръце

цъфти едничко цвете, а Луната

го гали с бледата си светлина,

росата в ранна утрин го полива...

Че фактът, че го има на света

(на оня свят - далечния), щастливо

разцъфнало, с неземен аромат

като вълшебна мантра се издига

и че осмисля моят празен свят...

 

Опитвам да повярвам, че ми стига.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me