uFeel.me
ДВЕ СРОДНИ ДУШИ ( 3 )
Автор: mitivan,  26 октомври 2012 г. в 21:35 ч.
прочити: 501
Додето си мислиш, че все ти си права,
омраза натрупваш – тя здраве не дава,

сърцето си пълниш с люта отрова
и губиш в живота си нова обнова.

-Пипни ми косата – внезапно ти рече,
от твоята аура, ток в мене потече.

В очите проблясват светулки искрици,
оглеждам се целия в твоите зеници!

И лудо сърцето в гърдите ти бие,
кой мъж ли от твоите устни ще пие?

Лице да притисне с треперещи длани,
устата с усмивка примамливо кани...

Когато самотна си в плен на тъгата,
при мене ела, последвай душата...

Ти знаеш, че с теб сме две души сродни,
дошли за живот на Земята свободни,

за среща, на възраст – с години различни,
макар горделиви – с души сме обични.

С Любов във сърцето кат просено зрънце,
ще бъдеш щастлива под нашето слънце,

и би си отишла от теб болестта,
ще дойде отново, в тоз миг радостта!

Но нужно е любимия на сърцето ти мъж,
с любов да дари те, а ти я задръж.

След този безценен божествен подарък,
ще рухне замъка твой от гранитния камък.

Отключвай на сърцето вратичката сама,
бъди на мъжа си любимата дама,

не ще да се жалва тогава душата,
щом можеш да устроиш живот на Земята.

Ако напразно е било твоето усилие,
задай си честно въпроса: „Кой ли е?“...

рицаря твой, повелител на сърцето,
де Бог ти е пратил за другар под небето.

Призови на помощ душата си свята,
с кого да продължиш живот на Земята.

Преди да вземеш съдбовно решение,
знай, изборът твой е, не чуждото мнение.
                   *  *  *
Във чувствата, дето изложих на листа,
вложих частица от душата си чиста.

Ти знаеш, че с теб сме две сродни душички,
прелетели Всемира кат прелетни птички!
                     *   *   *
И може би бихме били с теб любими...
уви, годините ни са несъвместими.

Ти, млада си, Боже, тъй млада си ти...
Несбъднати остават моите мечти!

12 ч., 3 октомври 2008
Mitivan        

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me