uFeel.me
ДАЛЕЧЕН СПОМЕН
Автор: e_mima,  9 март 2013 г. в 14:21 ч.
прочити: 443
Аз от тебе, любими, вече нищо не искам.
Само дай ми последната капка надежда,
че ще гледам звездите по техния път
както някога правихме в нашия кът.

Любовта се разлисти в очите ни бистри
и разцъфна, и върза, и от плод натежа
като китна градина, в която пчелите
на целувките сладки събират меда.

Бяха дни на безумие, дни на пиянство –
непорочно и искрено, всепоглъщащо, младо.
Колко нощи без сънища и пътеки без край,
по които изгаряхме двама в нашия рай.

Аз по стъпките твои вървях денонощно,
ти пък плака със мен и се смя, и летя.
И защо ли така любовта си отиде
от мига, в който ний покорихме върха? 

Аз от тебе, любими, вече нищо не искам,
но те моля, върни ми писмата ненужни,
оцветени с усмивки и с обич закърмени
цяла повест написана – в спомен превърната. 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me