uFeel.me
ДАЛЕЧЕН БРЯГ
Автор: Ивайло Яков,  26 август 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 472
Нижат дните сива броеница,
аз още чакам я до своя праг-
една мечта, една искрица,
светлик, мираж, далечен бряг.
Очи притварям, пак зове ме,
протегнала към мен ръце,
разлиства пролетното време
и с него стопля ми сърцето...
Повежда ме по росна нива,
а там си ти сред тез жита,
в усмивка сбрала дните живи,
в гръдта- прохладните утра.
Пристъпвам бавно и ти нося
набран букет от нежен цвят.
Росата галиш плахо боса,
даряваш ми с очи Света...
А после всичко, сякаш птица-
в свода стапя се... отлита пак...
зад дни сивящи в броеница.
И още чакам те... до своя праг.
24.05.07.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me