uFeel.me
Бъди, ми! …
Автор: Chobanov56,  22 март 2012 г. в 21:03 ч.
прочити: 1038

 


 


 


                   Посветено!


 


 


Бъди, ми! Нека, да те има,


че целият ми свят си, ти!


В дъха си, утринен, те взимам,


с разцъфнали след теб липи.


 


И с не разпъпил тънък мирис,


на рози, люляци, треви…


И със сълза от вишнев ирис,


изгряла във очите ми…


 


Във пътя пясъчен, в пустиня,


най-жарко слънце – ти, бъди.


Ще зная, там - и че те има,


в оазис - с живите води.


 


Бъди, ми - бурята в морето,


в светкавиците – ти, гори.
 

Тъма разкъсвай ти в небето,


със светлина - от сто дъги.


 


Бъди, ми - океана, дето,


стихии сам ще отболи.


Бъди, ми - облаче, което


живително ще ме дари.


 


И в пътя - днешният, към тебе,


посока утрешна бъди.


Вълна - разпенила бял гребен,


в кръвта ми утрешна стани.


 


Бъди, ми – мирис, не мирисан…


Бъди, ми - слънчевият пик…


Дъха ми - във пустиня вписан…


На две пустини - слисан вик…


 


Бъди - във всичко! В мен, любима!


Пожар, бъди - да ме гори!


Когато - в този свят, те има,


си струва - всичко да боли…


 


Бъди!... Дори, когато вече,


ще съм прегърнал сетен стон,


и ще съм толкова далечен,


мираж един след вихрогон…


 


Бъди!... А аз последно моля -


последният ми дъх вземи!


И подир сетната ми воля,


доде се върна – все, бъди!


 


Завърна ли се пак - бъди ми,


не стигнал, за кръвта ми зов...


Любов - за още сто години,


за друг живот, последващ… Нов.


 


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me