uFeel.me
Агапантус*
Автор: Kasiana,  13 май 2013 г. в 13:29 ч.
прочити: 361

Подари ми Агапàнтус
и ще танцувам с теб сиртаки
в най-огненото свое лято
на слънчевия Самотраки.*

На връх Фенгàри* отведи ме – 
Луна под нас, Луна в простора,
в екстаза на духа сюблимен
да чуя на Кабùри* хòра…

Да ме люлеят ветровете
и приливите на Егея…
А китката Любовно цвете
да ми нашепва, че живея…

----------
*Агапантус (от гръцки) – Любовно цвете
*Самотраки – остров в Егейско море
*Фенгари (от гръцки) - Луна
*Кабùри (от гръцки) – Велики богове

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me