uFeel.me
*** На моя бъдещ пра-пра-внук
Автор: Snowflower,  2 декември 2009 г. в 11:09 ч.
прочити: 439


***
                               To my future grand grand son

My boy, you live in times of science
and technical progress
when scientists new worlds discover
and people conquer them.

You, people, walk in space and oceans
fly faster than the time
but soon you will forget emotions
and listless you\'ll become...

Don\'t lose your brain and soul and heart
in formulate and schemes
Don\'t be from nature you apart.
Don\'t be a man-machine.

Don\'t think about computers only.
Find sun and flowers every day.
You\'ll never be with nature lonely
and joy will come again.

1985- 1986 г.


                 
Преведох скоро така:
    

***
                               На моя бъдещ пра-пра-внук

Момчето ми,

във време на наука ти живееш,
във време на технически прогрес -
откриват учените нови светове
и хората ги завладяват днес.

Из Космоса и океани се разхождате,
летите и от времето по-бързо,
но скоро ще забравите емоциите,
ще ставате и безразлични, равнодушни...

Не изгубвай своя ум, душа, сърце
сред формули, програми, схеми.
Не бягай от природата, дете.
Не се превръщай във човек-машина.

Не само за компютри ти мисли.
Откривай всеки ден цветя и слънце.
С природата самотен никога не си
отново има радост от сърце.  
            

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me