uFeel.me
"Три пъти по две\" (Etchi, pin4e, krasimira1)
Автор: krasimira1,  2 юни 2010 г. в 20:49 ч.
прочити: 291
Срещнаха се пак на мегдана:
баба Краска, баба Мара, баба Ана

Аз нали съм си по опитването, Ано,
съща лаборатория замязала съм чак
проверявам всичко и чуто и видяно
от наща махала, че и от чужд сокак.

Опитвай, Краске, ма умната понеж
секунда невнимаване и ей я белята:
я рана, я чупаж, я срутване, я палеж
не знаиш къде ща блъсне главата...


Наща Мара все разправя на дернека
как в кръчмата все пиела люта ракия.
Не са знай от кво ши са оправя - нека
от лани едно шише са сетих да скрия.

Не мога знам, понеж съм въздържана,
ма щом Мара тъй казала`й, декиш лови
(аз пък зъбобол церя си с дамаджана)...
Я виж чи Мара иди, мож пак да сподели.


Кой ма, Мара ли? Нидей ми разпрая хумурески!
Верну, чи пиЕ кът змей, ‘ма изглежда кът принцесъ!
Щото здравусловну пий! Винци - винаги чирвену.
За Гуран ракия крий, ти затуй си заблудена.

Тя не кусва! Ниту грам ут грозданки, сливовИци...
Виноту йе неин храм. И затуй йе убавица!
Верну, лятуска ‘еднъш бира я видяф да цоца
същу къту некуй мъж - глътна я на два гълтока!

Га ма вИдя побледня. Хукна ф некъква пусока.
Скри са зад идна стена. И започна да я ...хока.
Посля спря ду некъф стълб. Сякаш нужник да подири.
Ама ас да н’ съм балък. Отпуриде й напирам...

Друк път ши разпраям. Брей! Станалу ракийну времи!
Туй, кует’ ти казах... хей, да н’ разпраяш на сирсеми...
Щоту Мара си йе пич! И я уважавам... Доста.
Не! И аз не пия. Хич... Саму кът’ ми додат гости! ;) :)


Ми ти додим, без тва айляк сме днеска
чи то дет казват, чакаш идване баш тва.
Ма дай отпървом да са довърши Краска
Речи сега, сестро, до де стигна с опита?


И седнах де, даже напрайх атмосфера
кристален сервиз със столче наредих.
В тъмното краставици успях да намеря
доволна седнах, наздраве рекох, отпих.

Така сериозно ма дезинфекцира гълтока
изгоря ми сестрици, все от глава до пети.
Малко остана да ида са цопна в потока,
ама пусто риболовния сезон дал са откри?


Риболовния откри са, ма с тез градушки
навред все що е риба покри са, не кълве.
И хората са покриха, сал ний три дружки
разхождами сукмани по селски друмове.


Не за друго, Ано, ами ши ма гони срам
после в кметството га пиша обяснение,
и ши са изчервявам, баш както ни знам,
че безумисълно е било мойто нарушение.


После ши ми са изчервосваш срамотну...
Речи ти с опита доде стигна резултата.
Дезинфекцирането намали ли ти имотну
унва акълното дет гъни ти са у главата?


По едно време стаята взе, че са завъртя
викам си, Краске, туй страничен ефект,
ей ся е момента тавана да възстановя
давай четката откога ма дразни тоз дефект.

Тъй ли? Ачи те тва направо си е гениално
значи в туй бил смисъла на лютото питие.
До днес бях в заблуждение едно банално...
Отпочвам опити – сипи три пъти, по две!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me