uFeel.me
Срещай ни (krasimira1 и Etchi)
Автор: Etchi,  30 ноември 2011 г. в 07:41 ч.
прочити: 513

Рано, рано, още преди царевицата да уври
двете с Краска редихме римки - поздравни  

Дубр`утро, Краске! Ида рано, рано,
огън стъкни, тури бържи джезвето.
Бразилско, турско, на зърна, мляно,
решавай ти, ама силно да е кафето.
 
От рано станах, Ано, събудих петела.
До сега не съм подвила и за миг крак,
а кафета има всякакви - там в котела.
Токах баници, специални и с мерак...
 
И аз не си държах все скръстени ръце.
Ей такваз погача намислих да умеся!
В нощви брашно ш`туря, вода, яйце
добра ми е маята, за няма час ш`втаса.
 
Утре може и да стане дорде втасаме
широки без туй сме, ши бухнем съвсем.
А чунким, сестро, мож да мирясаме?!!
Идва някой по двора, ела да разберем.
 
Защяло ти са, някой доди ти на крак
Добре че аз ида, пътека все проправям...
Работа ни чака, не ма разсейвай пак!
А подаръка дъл` взех и? (все забравям)
 
Въх к`ва си упреквателка пък ти сега!
Аз съ чудя що шумолка в тоз цилофан
Да кажеш к`во е, от него ли цъфти снага?
Ако шоколад е, ш`съ стопи и стане зян.
 
Ти кажа, сестро... ама на, не помня веч
и опаковали го тъй, не може го отворим.
Е тя рожденичката нъл` не живей далеч
Сега пък забравих – За кой си говорим?
 
Недка, за наша Недка... Нека да иляди!
А с наздравица късмета да кани у дома!
Грижи, тъга, болка, по-далеч да проводи
А стига сме седяли, да ходим на софра!

(а)

30.11.2011г

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me