uFeel.me
Съ стоплим (Etchi и krasimira1)
Автор: krasimira1,  4 февруари 2012 г. в 16:37 ч.
прочити: 457

Най ми е драго нашето Ане
до мен в щуротия да застане


Те ши ми кажат на мене
къв цвят пола си туря,
че къкто студено е дене
нахулих на дядото потуря.

Тури му и елека, и калпака
с дядов балтон са зачухли.
Изляз на мегдана и всяка...
всяка баба щи фърля... очи!

 

Недей мъ пудкоросва, спри,
колко му е съ приформя…
За кодовете ти хортувам-три
сал ако мога си ги спомня.

Кодовете, тях мен ги остави.
Жълт - любим цвят ми`й най
и оранжа, портокала изцеди.
Сал червен`то, не любя знай.

Не го долюбваш, мъ тъ пеят -
за виното червено в песента.
Ако им се намира да налеят,
зер съ стопли накрай таз снага!

Ши са стопли харна ти снага
мож подпали са, ма не от тва.
Мълча... съм цапната в уста
щот чуй ли дядо туй... изгоря!

Да не е взел за сауна кабина,
га го ядосам, вътре мъ навре?
Или някое мазило от чужбина
мъ сгорещи, разхлопа съ сърце?

 

Виж туй идея... Краске, браво!
Сауни ши вземим, бол мазила,
и сите ш`сме „ по живо, здраво”
У село няма сетим веч зимата!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me