uFeel.me
Ромео без Жулиета
Автор: tonia_borisova,  7 юли 2011 г. в 05:21 ч.
прочити: 215

 


Любов телефонна сега е на мода –


банален ретро-рефрен.


Един мнимо-влюбен, по късната доба


нарочно попада на мен!


Разплакал гласа си, отчаяно моли


внимание – само минута!


Сега ще му кажа „възпитано”: - Сори!


Погрешен номер си чукнал!


Но само оставям слушалката леко,


без отговор в късния час.


Случайност това е, сгрешил е човекът,


че сляпа е буйната страст.


Но пак телефонът – нахален до синьо,


звъни и сълзливият глас:


- Обичам Ви! – шепне – за мен Сте богиня,


Ваш верен поклонник съм аз!


- Обичам Ви – казва- и все Ви сънувам.


Току-що сънувах Ви пак!


Слушалката тръшвам. – Този бълнува


и то - в три през нощта!


Нещастният влюбен Ромео не спира:


захапал слушалката пак:


ту шепне и моли, ту тъжно извива –


в сърцето ранен единак!


Глупак ли е този, пиян или болен?


Каква Жулиета съм аз?


Легенче  водица плисвам отгоре –


дано изтрезнее завчас!


Намокрен до кости, обиден и стреснат


друсва  цветиста псувня…


И после – на зиг-заг, Ромео изчезва…


О, Боже – каква Тишина!


07.07.2011г., Ямбол


 


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me