uFeel.me
Празникът на чорбата
Автор: yotovava,  4 септември 2012 г. в 10:41 ч.
прочити: 314
Защо пък да си няма празник
дори народната чорбица?
То честванията ни – разни...
Нарежеш лук, домат,  водица,

картоф и чушка, патладжан,
притуриш малко мерудийка,
и ето ти в един казан
завира вкусна шаренийка!

А пък чорбарят със черпака
усърдно бърка, да е вкусно.
Ех, как е лесно с тая бака
за всеки края да отпусне,

усърдно да посръбне с хлебец
и с люта чушка за загрявка.
Да подуха супата, че зер
езика си да не попари.

И по-сетне пък на сит търбух
да опне на дебела сянка
натежало тяло, мозък, дух –
да му ударят мощна дрямка.

Така приспано множеството
минува делници безделни.
Край нас търкаля се животът –
пропукана и празна делва.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me