uFeel.me
ПЕРНИШКА СИМФОНИЯ...
Автор: tarapo,  13 февруари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 459

(с Македонски мотиви)

:-)))))))))))))))))))))))

МОрен сОкол пил бил, вОда на върдАро

от\'не Оди а пита, щО мУ Е на дървАро?!

Дека цел ден млати грАнкйе у гората

и го дЕрат шипки тамо по... (м) краката...

А па он от дЕте сак\'да е джамджия,

оти му аресва да цАпи и да трОши,

а ма я му дайте един седмак ракия,

да видиш ка го варди, као новите галоши...

Ама пуста бедност, нАрамО секира,

та да мое вечер, кофтОро да запальи,

Оди цАпи дрЪва та да се намира я

да си Апнат спрЪжа с весели другари...

По цел ден у гората, яко се напИня,

ама нема братко, дУша жега сАка,

пуши му главата ка сече смокиня,

оти връне ли се празен, че го бие "кака".

И Она от мънЕчка свикнала е на жежко,

дреме и че сОкол, пил бил на върдаро,

и че на мъжО ю, много му е тежко,

и че нема дУша от работа дърваро!...

Че му тУри вИнце, малко от прасето,

че си легнат после двамка у леглото,

че го изтъркаля, а после след което,

че си зАспи кротко.... ега ти и живото!...

Дреме му на некой за парчето старо,

За мОрен сОкол пил йе, вОда на върдАро!....

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me