uFeel.me
Отпускарско 2
Автор: uragannnn,  9 юли 2012 г. в 00:49 ч.
прочити: 262


На летищиту колтурно
и рекламти на ханглийски...
Брех, таксито кат\' са втурна,
приз пейзажити Суфийски!

Шарено пране, панелки -
да жувее кумонизма,
шарени пари и сделки -
аре live капутализма!

В таз кибиткова държава,
дет\' на пачки се крепи,
сички пътници са крава,
в поза:\"Фащай и дои!\".

Нема тука климатици,
джамовете не работят,
в микробуси на частнИци,
плащай, да та поизпотят!

Имаш куфар -- зафарли го,
сас деца си -- стискай зъби,
нема место, разбери го,
що дупЕто ти са ръби!

От СофИйта Велинград,
със кибитка петнайс лефа,
бай шифиора тарикат,
дъни чалга, глей си кефа!

Па и бяфме в БеДеЖе-то --
нема пръва, втора класа,
кой ти гледа из мелето,
всякой бръза да сколаса!

Блъскай, бате, врякай, како,
щурм, вагоните треперят,
ръгай, лельо, суркай, свяко,
чи места ни шса намерят!

Пловдив -- Зарата -- кибитка,
от Зарата до Казанлък,
пак единствено кибитка
и шифьорски бабаитлък!


На венчавката в рацети,
попа гледа ма с парити,
ужким свят, па цигарети,
ей зад храма пуфка скрити!


Някак си ни съм сагласен
и затуй гу споменавам,
смятам, чи ни съм бизгласен
и вярта чиста уважавам!


Канзас -- Юлево -- кибитка,
до Мъглижа гъс до гъс,
пот са лей, душа са джитла,
в праоляк околовръс!


На селу сичко запустяло,
тихо, тихо, двор зелен,
тук тракийското ми тяло,
на къра фащало е тен!


Бе иска ми са да остана,
на собствено и натурално,
претръсвам ква да я подфана,
но накрай кроше реално!

Няма как зася да стани,
къв римонт без капитал,
ни иска Стамбо да са фани,
на хорото дет\' гуй \'грал!


Канзас -- Равда, пак кибитка,
верно, макси, но кибит,
фъргам са в морет\' кат фитка,
съхнала на южен зид!


Ристурантити перфектни --
гозбите със столски вкус,
в магазините -- дефектни,
стоки, пълни с ква ли гнус!


Убря, сичко застроено,
кьор-фалит и продайотся,
кифте отдавна замразено,
пиче са, ама как дъвчотся?

Ма туристите щастливи --
ефтинийка, куалити -- йок
и кенефите щастливи,
матриала -- кат поток!


Мчи шес лева йе менюто,
супа, второ и дисерт,
цени народни, ръгай люто,
йеж и пий и немай дерт!

Тя кръвта балканска дива,
на туй слънци ври й кипи,
чий държавата ний крива,
туй ни мой на извини!

Поне дицата са радваА,
на муренце й сладулету,
мама й тати ко плащаА,
чи изхълца пуртмунету?

Юруш, куфарти и в рейса,
ду летищиту в Боргас,
добре в България живей са,
но в Прагата съм си у нас!

Фююуу, накрая излетяхме,
напускам своята Родина,
тъга и радост посъбрахме,
дано да стигнат... догодина...

07. 07. 2012 г.

Прага

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me