uFeel.me
Математика
Автор: dizel4eto__f,  22 май 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 539
С крен, степен и катет
ни захващат всичките подред.
Седиш и гледаш този сбор,
и се чудиш кой ли беше Питагор.
Влиза госпожата и поглежда,
как всеки погледа си свежда.
С интерес започва да изпитва,
да те пита и препитва.
Математиката може да е нещо лесно,
стига да ти бъде интересно.
Стига непрестанно да гадаеш,
как от триъгълник окръжност да изваеш.
Математиката е игра голяма,
всичко тук е точно и измама няма.
Ъгъл, радиус, катет
-всичко точно!
-няма шест и няма пет!
Само аз сега се мая,
как на таз задача да намеря края.
Май,че ще е най-добре да седна,
някоя и друга задача да погледна.
Да намеря най-накрая този сбор,
или най-добре да питам Питагор.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me