uFeel.me
Комшийта е пойче от…
Автор: krasimira1,  9 юли 2013 г. в 19:04 ч.
прочити: 732

Все съ чудя кой човърка дувара

всяка вечер гат припадне нощта.

Караконджул ли?! Ку мъ набара?!

Ще гу фрасна по главата с тисла!

 
И пудписал съ. Чунки ш` съ угадя…

Постарал съ- вратата замяза редне.

Кат в музей - грехота да го `згладя…

Пък и кат съ изпиши, сигур ш` спре…

 
Без туй дума от мене как съ извзема,

не млъквам даже и когат си заспа.

Кат на дядо Роско ми мяза тая поема

дълго, дълго ши трябва съ благодаря.

 
Мъ комшийта е пойче от …всичко.

Той и кат мъ ядосва, не сторва беди.

А кога съ кара чурулика кат птичка…

по ноти, с ключ много сол  ги реди….

 
Свикнала съм му. Не  придирям.

(кат огладнея ставам кисел лимон).

Обаче търпи мъ и дорде извирям

кат джибри приврели в бидон.

 
Какви бан`ца прави, кога му съ иска

блажно, от опушен`то ланшно мезе.

Нищо, че ракията от каната  плиска,

в мазето съ залости. Не е хич гевезе.

 
С кеф дървца ми нацепва зимъска,

с пителя съ бори, от магар`то съ кри.

Зарад мене с кал веднъж съ опръска

гат на глидачка ходи и после напи…

 
Не го давам за нищо, безценен е даже.

Комшията ми мяза същ`маникен.

До Луната летя, на Хавай ще се покаже.

Комшийта ми е златен на степен n`

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me