uFeel.me
Капо`
Автор: tonia_borisova,  2 юли 2011 г. в 02:45 ч.
прочити: 171

Усещаш ли – леглото отесня?

И като в „Дядовата ръкавичка” –

с безмълвна, яростна вражда

за теб се борим – тричките!

Повдигаш вежди и засмян

оглеждаш брачното ни ложе.

Не си измислям – ето там:

удобно разположени

и тази нощ до нас лежат

нахално двете дами…

Разбираш ли какво целят –

скандал семеен, драма!

Отляво – Грижата се мръщи,

Умората - отдясно –

спокойни, сякаш са си вкъщи,

а аз – на чуждо място!

Каре – за чудо сме, нали!

Раздавай карти, скъпи!

Ще водя битка – до зори

и няма да отстъпя!

Бридж-белотът е фасул! –

надсмиват ми се двете

и учат ме какво е „фул”:

три дами, две валета!

Три дами? Три сме, но един  –

Валето – Кавалерът!...

Вратата скръцва. Твоят син,

уплашен и треперещ,

се шмугва бързо между нас…

И ние, да го стоплим -

прегърнахме се! Аз съм – пас.

А дамите – капо` са!

25.10.1999г.

Из хумористичната книга „Чешити”

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me