uFeel.me
Из сокаците на големо селу :):):)
Автор: nella_gold,  31 май 2010 г. в 21:22 ч.
прочити: 491
Върях по гратцкия сукак,
да диря не`къв буливарт-
май сливновица , нещу кът пудобну,
мъ мене дъл ши ми й удобну?
(Кът ни съм си пила „делтафорса”
питъм са и дъл ши гу заповна)?!
Мъ, нейсе, стъпям крак връз крак-
напета, бързишката, кату кустенурка.
Путропвам кату кон с капак,
путропвам си пу грацките пъвета.
Ахъ, до тамъка да стигна,
амъ един трънвай ми `зе ушите.
Избрънча, ахъ да мъ намажи...
Мъ язе, нъл съм си чивръста,
и с чупка в кръстя,
сбегаф му, нема му се дам.
Па кой ти й чувал и за... сфитофар?!
Ахааа - да стигна, амъ сори,
не бил тоз, а ей там оня,
чак на лъвувите, ма по-доле.
Ши стигниш, казвът, чак до лъвув мос,
ду риката, там на тоз` ми ти сукак
му викът Сливница, мъ как?!
Къква рика въ гони, брей, ни знам.
Аз чувъла съм само за дирета.
И зеф да съ замислям -
дъл щот многу сливи там растът,
и джанки разни, та затуй
тъй са му турили име?
И язе, нъл съм си прувинция,
кът си мисла колку сливи ши моа
да утбруся. Въъъй!
Та на казаня да сваръ
ракийца неква, люта мераклийка?
Мъъъ, нейсе! Сливи не намериф, сал базак!
(Виж, ут негу и шуруп ши моа да напрая.)
Мъ, заплесия съм –то нема как!
Пък `съшносъ тръгнаф аз,
(на вас ши кажа саму начи),
трулей да търса. Некакъф ...сидмак.
Щот ми го пофалива едина, дет го кара –
казвът, бил пич и полувина...
И тъй въря, и ни пудвивам ...крак –
(Мъ си застъпаф малку фустанеля.)
И... ахъ дъ пльоснъ връз идин... дъртак.
Ни съ пумръъъдва...пусти, гаче ли й ут камак.
И се залутаф – на питте кюшета.
Дааа, ам таму съ сбъркаф –
пет края имат, да му са ни види...
Ут тука начи ши въря – аха,
упътифа мъ, как да мъ истраят?!
И `се пу теля, и пу теля –
на лъвовити праву у кракатъ -
лелей, ш` съ утепам!
Що ми треба да търса тоз сукак?!
Мъ, нъл напити ма идин мирааак...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me