uFeel.me
Еликсир за младост (fragola и krasimira1)
Автор: krasimira1,  18 август 2009 г. в 13:33 ч.
прочити: 306

За еликсира и още нещо
си поговориха
баба Дидка и баба Краска

Мър съседке сладкодумна,
яла тука до чешмата.
Нъл се славиш като умна
да ти кажа новината.

А живо здраво, добра ти среща!
Гледам, че си развълнувана.
Новината ще е да много гореща,
ама да не би снощи да си сънувала?

Днес зарАн по гроздобера,
дедо Тео аз срещнАх...
уж дъртунгел беше вчера,
днес левентин го видях!


Чакай, чакай бе душо да седна,
кажи, речи и продумай даже...
Левент викаш, да приседна.
Не очаквах от тоз храст той да се покаже!


Гледам, хили се насреща,
без бастун подскача в такт
и коса развял гореща-
младостта му, явно факт!


Брех, такова чудо да се случи,
ухилен са изкиприл на мегдана...
сигур елексир тайно той получи-
да го каже, че да тургаме казана!

Аз го хванах за потуря
и му рекнах, казвай бърже
де си елексира турил,
че и в мене младост стърже!


Ти направо на въпроса отиде,
не си губиш времето с въпроси.
Ами илача къде може да се виде?
В нашето село да не ходим боси?!


Слушай сестро, кво ти пея,
дай да минем по пътеката.
Да съм хитра, знайш умея,
ще попитаме в аптеката!


Че кат се подмладим и двете,
вместо баби две моми...
как сме здрави във ръцете
ще викнем: „Ну, Дедо, погоди!“

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me