uFeel.me
Добре дошла да и речем!
Автор: Etchi,  13 януари 2012 г. в 15:57 ч.
прочити: 638
Петък тринайсти, рано утринта
очи разтърквах, стоях до миндера,
сестра ми Краска дойде с веста -
рече: „Молба нова имами от вчера.
 
Една нова баба (непозната ней)
ще ф село, с нас „плетки да плете”.
Аз  Да и рекох, сега ти, Ано, глей
намери време, та я приеми добре.”
 
Едва я чула и рипнах към мегдан
на сърце мое, чак и мед прокапа...
Ами чи то, таз баба добре я знам
баш е от сой (близка ний родата).
 
А отпосле име обсъдих с Краска
бърже протоколно я утрашолих,
абе с две думи дадохми заглавка.
Да съм и кръстница са съгласих.
 
И питка месих, чаках я да втаса,
вътре турих сирене, миродийка.
Кат упече са, всинца ви на маса
аз ш`черпя за новата комшийка!

 


(а)


13.01.2012 г. (петък)
цикъл „Раздумки в БДИМ”

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me