uFeel.me
Данчо ще си женя
Автор: CAMODIVA,  9 юни 2011 г. в 14:55 ч.
прочити: 381
Бодро се провикна Данчовата мама,
тук, насред селото, досами мегдана:
\"Син едничък имам и ми е юначе -
мишка като види, крие се и плаче.

Гордост ми е скъпа - хубавеляк строен,
ризата му бяла, прал я дъжд пороен.
Гащите - съдрани, но... не са му лоши.
Мама ще му купи лятос и галоши.

Майстор е за приказ, с яка е гърбина -
цял пирон забива за една година,
чудо градинар е, няма кой да спори -
храсти да подреже и плета събори.

Най-обича Данчо с пушка да ловува -
бръмбар ми донесе, три дни го лекувах,
заек щом пребяга през комшийска нива,
хуква и заляга в гъстата коприва.

Веселяк е славен, пее за двамина,
чуе ли го - бяга момкова дружина.
Булка ще му диря, че да се задоми!\"

Ха сега да видя, стиска ли ви, мОми!?

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me