uFeel.me
ЧРД Краси (03.09.2011г - Тополовград)
Автор: Etchi,  6 септември 2011 г. в 14:07 ч.
прочити: 398
Трио... Било то каквото било, ала Краска поздравило
буля Гичка - petinka :)  дядо Рос - rosen_rosen :) 
баба Ана - Etchi :)

Оф уморих са, за малку ш\' поседна

Сякаш нещо тука ми й познато?!!
То все памет когат да ми й потребна
я няма ник\'ва – са белнало платното...
Дойдох до тука, обач\' защо – забравих
Лъч от споменание дъли ш\'са покажи?
Уж си записах... ма очилата де оста\'их?
Я, шава някой (дано той ми подскажи)

Да, да – ши ни пудскажи той (съ надай),
ми то сиганку – сичку съ заплаща...
Ти, де ги твойте пенжури оста\'и?

Добре чи тука\'й старата ти гаща...
Да знайш, и мен ми й някак нипознату,
дали съм идвал и ли пък ни съм...?
С мадама ша съм бил, ама кугату
била ми е в кратуната – на сън...

За сън не знам, ма за мадам\'та, си е тъй
(то всекогаж мадама в основата кличи)
Остъй съновник, там женску са не крий
ми спомен да разровим, да са раздрънчи...
По важност беши, ма какво не повня ич
На - по спешнос са дотътрих, запъхтяна...
Речи, Роско... дай джокер, дай ми ключ
Да викним другите, да додат на мегдана...

Бе... на мегдана нема дойдат – знам,
я дай – във кръчмата да идем,
чи няма там изпитвам срам
и с баба Краска ши съ... видим...
А!... Сетиф съ! Това било...!
Бе... как посмял съм да забрая...?
Сига кажи ми как, с какво
аз от боя й ш\'съ избавя...?

Ни знам за вас, \'ма мен ма гложди
йедно съмненийце у вътре мИ,
чи можи туй тъ й наша Краска,
ма знам ли дъл със ней \'ш съ спи,
Чи тя фурия йе, пък и мащабна-
\'се иска смях, мастика... още и
хилеж до Бога. И йе дашна
на обич, смешки и игри!

Бре ти кога дойде, ма стресна... въх!
У пазвата си плювнах - против стрес
Кво за Краска думаш, Рос... къв страх?
Ти също, Гичке?... Ох нищо не разбрах...

Тя... Гичка многу да ни сказва,
щот Краска - моя е кумшийка...
Плювни сега във свойта пазва,
пък аз да вардя свойта шийка,
щот сложи ли ръце на \"Ф\"-ъ -
ни знайти кво шъ ми съ случи...
Ни шъ опитам нито баклавъ,
ни винце - в глинено бърдуче...

Брях, толкус ли тъй сплашила? А не
не вярвам ич, тя Краска ней такава!
Освен когат... ма и тогази е в добре
Даж да греши тя всякогаж е права...
Пък туй „Ф”-то и е толкува красотно
кът името и... ала стига отплесия...
За случването думахме, обратно
начално-думно лентата върни я!

Ша върна аз... да знайш, чи мъ е еня -
съгласни са и другите със мен...
За малко ша забравя за легена,
защото - имала си й ДЕН -
нарича се от всички ни РОЖДЕН
и треби с нещу да я поздравиме:
Я, айде - пейте всички с мен,
пък после със смеха ше продължиме... 

03.09.2011г

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me