uFeel.me
Буда пеща
Автор: patchwork,  22 февруари 2011 г. в 15:22 ч.
прочити: 154
Буда пеща, буда пеща,
жега гореща,
отвесен кос при това и бос,
гръмнал бушон,
в ръчица с биберон.
Топка гумена,
барабанен звън, муха без глава.
Таралеж, бягай пеш,
от горещата земя няма да умреш.
Чергарят сплита,
козина покрита,
мъмри си човека,
за бедата му нелека.
Овен пасе, като прасе,
но на ръст не расте,
смила и пасира,
в цедката всичко се събира.
Кривокрак дървар резбова,
маха с ножовка и анатемосва,
пъшка и доносва,
тежката секира на живота.
Пеща буда, буда пеща,
духай супата гореща,
смилай думите в една,
превръщай ги в игра.
Тук я има, а там я няма,
скрита и безсилна,
думичката бясна, превръща се в ужасна.
С панировката събираш,
всички думи и извираш,
вулканичната извара,
пълна купа с попара.
Лъжицата забиваш,
загребваш и облизваш,
вкусно е туй нещо,
от хляб вода и още нещо.
Попарата е сладка цяр,
и в гардероба има я всеки цар.
Облечен в прозрачната премяна,
поклаща своята лъжица,
и сладко се облизва.
Прехвърча чудна мисъл за угощение,
на връх смирение.
Дядо поп подсмърча,
за него ни маса, ни погача.
Зелената трева се моли,
не иска в казана да я сложи,
супичката от коприва,
с малко мляко и застройка бива.
Буда пеща, буда пеща,
баба обяснява нещо,
всичко знае и разбира, веща
е по всичко.
Или нищо.
Тропа с крак и трака с гега,
чувствен ритъм на отмора.
Диша леко и се смее тихо,
разгеле дойде и Михо.
Буда пеща ех тази буда тази пеща.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me