uFeel.me
БАБА КРАСУНКА ЗА ДРЕНКИ
Автор: mt46,  26 март 2011 г. в 11:57 ч.
прочити: 641
              По Петко Р. Славейков

Отишла баба Краска за дренки -
та да направи компоти червенки...
Тамам се качи тя на дряна -
и дяд Марин отдолу застана:
 - Слез, бабо Краске - да та изям! -
Що си са качила ти на моя дрян?...
 - Потрай малко, бе, дядо Марине!...
Почакай, няма да са размине!...
Още малко, да ми са напълни торбата,
да си ида, че да приготва софрата...
Пък ти ела у дома по тъмница -
че да не види нашта кметица!...
Ша ти приготва три изненади...
Нидей сега душата ми вади!...

Почеса са дяд Марин по главата:
 - Хай, добре!... Напълни си торбата!...
Па да вида довечера... хитрините...
Сто лъжи са ви скрити в торбите...

Марин Тачков
/Дядо Марин/

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me