uFeel.me
вик
Автор: парнар,  23 юли 2011 г. в 18:20 ч.
прочити: 188
по Янко Димов

Как смешна ми изглежда
вашата жизненост
в борбата днес
за слава. И пари.
Домашната ви
зле прикрита
“искреност”…
докато ножа ми забивате.
Да, вие -
от галерията с плесен.
Поникнали от сенки кукловоди.
Аз няма тъй да ви се дам…
и мен наесен
да ме “изпроводят”.

Опива ме да съм свободен.
Такъв – чепат. И еретик… различен.
Да не сънувам трескав
пост “народен”
И в нощите ми
лунният светлик
да крие
само моето “обичам”…
Душата вътре да е вик.
И да ме пази
от думи на безплодна суета.
Вик срещу подлост и съблазни.
Вик в празнотата на света…

А вие… Останете си със здраве.
В безродни и безхлебни снегове.
Поетът няма нужда от награди.
А само от едно небе…



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me