uFeel.me
Земя
Автор: terziiska,  23 май 2013 г. в 06:51 ч.
прочити: 309

\"Земята на баща ми прокърви!
И не за чест, и не за мъжка слава...
Войните днес са само за пари.
Земята на баща ми се продава.\" - Ники Комедвенска



Не бих те дала никому за пет пари,

но те продадоха хиляда пъти.
И сякаш надпис \"карай, да върви\"
стои под днешните ти смърти.

И как така, като не струваш и петак
за хората от \"белите държави\"?
Те нищичко не знаят за Батак
и как един народ във кръв се дави.

Не са и чували за някакъв си Крум,
не дал и буца пръст на Никифора.
Но днес, останали без капка ум,
продават ми земята разни хора,

които не живеят във панелен блок
и дума като чест е непозната.
И пет пари не чини бащината пот,
попила в нивите и по лозята.

Не се продава лесно този дух!
Не се продават бойните му рани!
За слепия, за немия, за онзи глух
бих дала хиляди, но за камбани...

Юлия

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me